

شريف فايز، رييس دانشگاه آمريکا در افغانستان و وزير سابق تحصيلات عالي، از ديگر سخنرانان اين سمينار بود آقاي فايز با اشاره به اين که آزادي اکادميک نيز مانند ساير آزادي را ندارند، اظهار داشت که در افغانستان ما تا هنوز شاهد تثبيت آزادي اکادميک نيستيم . وي، کنترول و فشار بردانشگاه را ترفند حکومت ها براي جلو گيري از اصلاحات عنوان کرد و ياد آور شد که در افغانستان نيز اين قضيه همواره وجود داشته است.
آقاي فايز با بيان اين مطلب که دانشجويان افغانستان به دليل نبود انجمن هاي دانشجويي، داراي صداي واحد نيستند، خواستار انسجام دانشجويان موسسات خصوصي و دولتي شد.
عثمان بابري، معين وزارت تحصيلات عالي، در جريان صحبت هايش به تشريح مشکلات موجود بر سر راه تحصيلات عالي در افغانستان پرداخت و اظهار داشت که وزارت تحصيلات عالي، يک برنامه استراتژيک طرح کرده است. وي ابراز اميد واري کرد که با عملي شدن اين برنامه، تحصيلات عالي افغانستان هم از لحاظ کيفي و هم از لحاظ کمي، تغييرات قابل ملاحظه را تجربه کند.
آقاي بابري از تخصيص دو ميليون دالر از بيست ميليون دالر بودجه اين برنامه به محصلان خبر داد. وي اظهار داشت که وزارت تحصيلات عالي نيز مصمم است تا موسسات تحصيلات عالي به استقلال آکادميک دست يابند.
خانم بختياري، عضو هيأت مديره انجمن دانشجويي کاتب به نمايندگي از اين انجمن، ضمن خوش آمدگويي به مهمانان، به بيان اهداف انجمن دانشجويي کاتب پرداخت. وي با بيان اين مطلب که مسئوليت اصلي انجمن هاي علمي- دانشجويي کاتب نيز با احساس نياز به انجام فعاليت هاي دانشجويي و علمي پس از تصويب اساسنامه وانتخابات انجمن، شروع به کار کرده وهدف اصلي آن انجام پروژه هاي تحقيقي و انسجام دانشجويي مي باشد.
در پايان، نمايشگاه عکس و نقاشي اي که به مناسبت روز دانشجو در ساختمان موسسه تحصيلات عالي کاتب داير شده بود، افتتاح گرديد. اين نمايشگاه براي سه